joi, 26 septembrie 2013

Surprinzătoarele aventuri ale Hîrciogului Glup (scurtă descriere)Este povestea lui Glup, povestea unui simpatic hârciog purtător de ochelari şi blăniţă roşcovană, isteţ din cale afară şi cu o imaginaţie demnă de invidiat dar puţin temător şi neîncrezător în sine.

Povestea începe în Întinsele câmpii, acolo unde trăieşte familia micului Glup. Forţat de împrejurări,  Glup ajunge să treacă prin aventuri surprinzătoare, acestea fiind de fapt nişte etape care duc în final la dezvoltarea sa personală.

Va ajunge în locuri noi pentru el dar pe care îşi dorea mult să le cunoască: Mlaştina fără Fund, Marea Mirişte sau Râul cel Mare, reuşeşte să-şi facă o mulţime de prieteni: Bâtlanul ursuz, Cârtiţa Shaba, Bufniţa Rosalia şi mai presus de toate să devină un hârciog puternic şi curajos.

Este o poveste scurtă, simplă, uşor de lecturat şi dramatizat, este o poveste despre prietenie, curaj, isteţime, optimism, o poveste care se adresează, spun eu, copiilor cu vârsta peste patru ani dar şi părinţilor, bunicilor şi bonelor.

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Raporteaza orice incalcare a drepturilor de autor!