duminică, 11 mai 2014

MAGICIANUL ALFREDO

 Alfredo era un magician adorat de toţi copiii, săptămânal dădea spectacole pentru ei în sala de spectacole din centrul oraşului. De-a lungul timpului şi-a perfecţionat numerele de magie, dar cele mai cerute şi aplaudate de copii erau numerele cu porumbei şi cel cu iepuraşul scos din pălărie.
Era duminică dimineaţa, peste două ore începea un nou spectacol pentru copii. Alfredo s-a dus ca de obicei să hrănească porumbeii şi să-i pregătească pentru spectacol, dar când a deschis uşa coteţului în care ţinea porumbeii nu-i veni să creadă… nici urmă de porumbei.
      - Nu pot să cred, unde s-au dus? Precis cineva le-a deschis uşa! Acum ce fac, mai sunt doar două ore până la spectacol, biletele sunt toate vândute… Ce mă fac?
Alarmat, s-a dus să pregătească iepuraşul pentru spectacol, dar când deschise cuşca rămase încremenit, iepuraşul era lungit pe podea, era foarte bolnav, abia dacă mai respira.
      - Iepuraş, te rog ridică-te, porumbeii au zburat, tu eşti singura mea salvare, ştii că avem spectacol şi mai ştii că Alfredo niciodată nu şi-a dezamăgit spectatorii. Te implor iepuraş! Dar iepuraşul nu putea nici măcar să-şi mişte lăbuţa.
          - Voi căuta un doctor, însă acum… vai ce mă fac! Cum mă voi prezenta în faţa copiilor? Cred că ar fi mai bine să îmi fac bagajele şi să plec departe… ,dar cum să plec…, ce vor spune toţi…?  Şi mai sunt doar două ore! Este absolut îngrozitor ceea ce mi se întâmplă! Sunt pierdut, de numele meu se va alege praful! se văită magicianul.
     Era atât de trist cum nu mai fusese demult, s-a aşezat în genunchi în faţă cuştii iepuraşului şi cu capul în mâini a rămas aşa, uitat, o jumătate de oră. 
       -  Dar stai! Nu e totul pierdut! Trebuie să existe o soluţie, dacă stau aici, și mă tângui, nu se va schimba nimic, trebuie să mă gândesc la ceva pentru spectacol, doar sunt magician! A spus plin de încredere Alfredo.
            A intrat val-vârtej în casă şi s-a năpustit la lada în care îşi ţinea cele necesare pentru spectacol. A răsturnat totul pe podea, dar din păcate nimic nu era potrivit pentru un spectacol de magie oferit copiilor, însă nu s-a mai lăsat pradă disperării.
          - Hai Alfredo, gândeşte-te la ceva! Ce le place copiilor…hmmm?... Asta e! Am găsit! Sunt Alfredo Magicianul şi sunt salvat! 
..........................................................................................................................................................
-               -  Alfredo! Alfredo! Alfredo!
          Toată sala vuia, aplauzele nu mai conteneau, în câteva secunde cortina se va ridica, dar acum Alfredo era liniştit, ştia că va fi bine, la începuturile carierei era foarte apreciat acest număr, dar pe parcurs renunţase la el.
           -  Bună seara copii! Bună seara părinţi și bunici! Azi vă voi prezenta altceva, ceva diferit de ceea ce aţi văzut până acum la spectacolele lui Alfredo, un număr nou nouţ, ia să vedem ghiceşte cineva?
            -    Este vorba despre.... (Intrebare pentru copil: Care crezi că a fost soluţia găsită de magicianul Alfredo? aici copilul va prezenta opţiunea personală, încurajați copilul să propună cât mai multe soluții. Succes!) ……....................................................................................................................................................………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
      -  Doamnelor şi domnilor, în seara aceasta, pun pariu, copiii nu se vor mişca din scaune. Un ropot de aplauze a făcut ca sala să vuiască.
      Spectacolul a durat o oră iar copiii au fost foarte încântaţi de noul spectacol al lui Alfredo.           
Alfredo a plecat acasă mulţumit, reuşise să ducă la bun sfârşit spectacolul! Acest număr a ieşit mai bine decât se aşteptase. 
- Acum mă pot ocupa de iepuraş şi de găsirea porumbeilor. Ce zi plină de întâmplări interesante!


P.S. Iniţial povestioara a avut un final scris, dar copilul meu nu a fost prea încântat şi m-a întrebat dacă poate să găsească o altă soluţie pentru Alfredo, astfel mi-a venit ideea de a lăsa la latitudinea fiecărui copil să încheie povestea într-un mod cât mai personal şi creativ! Succes!

Autor:
Camelia Bîrsan








2 comentarii:

  1. Ai mei ingerasi au visat la un numar cu ciocolata......pe care Magicianul Alfredo sa o faca sa dispara si sa reapara, iar la final sa o imparta tuturor copiilor......

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce frumos! am testat-o pe cativa copii si spre bucuria mea fiecare a avut propria versiune, cata imaginatie la copilasii astia!

      Ștergere

Raporteaza orice incalcare a drepturilor de autor!